Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Tisztelt Horgásztársak ide írhatják ötleteiket, véleményeiket, itt oszthatják meg tapasztalataikat! Kérek mindenkit a megfelelő hangnem használatára!

Tisztelettel: K. L.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Meggyeskovácsi

(Takács Zoltán Rajmund, 2012.02.22 09:43)

Tökéletesen igaza van az előttem szólónak!Bár ahogy én ismerem az érdekeket,a frissen meszelt falnak is írhatnánk.Nemde?Sajnálatos,hogy egy viszonylag nagymúltú horgászegyesület itt tart.Horgászni már jóformán sehol sem érdemes.Pedig voltak nagyszerű vizek:Patkó-tó,Holtágak,stb.Gondolkodjunk!!!Talán még nem késő tenni a közös célért!

Ikervár

(B.Balázs, 2012.01.08 13:08)

Csatlakozom én is az előttem szólóhoz!
Sajnálatos tény, hogy a szövetség ellehetetleníti ezt a sportágat is! Az évek tapasztalatai legalább is ezt tükrözik! Elhanyagolt vizek, hal szegény környezet, brutális drágítás! Nem értem, hogy a gazdasági helyzet megszilárdítását miért az egyszerű horgásztársadalmon kívánják gyakorolni! Körül kellene nézni felső körökben, hogy ki mennyi pénzért mit is csinál...... Bár mit is várunk, amikor az ország első emberei példaértékűen gyakorolják a kizsákmányolást!
Jól tükrözi a feleslegesen elkótyavetyélt pénz a "Herpenyő Tó" kiépítésére!
Ha egy esélyt látna az Ikervári H.E. arra, hogy esetleg kiváljon a szövetségből és önállóan működjön, akkor én maximálisan támogatnám a törekvésüket és minden külön felháborodás nélkül fizetném ki a közel 33 e forintot! (Esély???)

Meggyeskovácsi

(Takács Zoltán Rajmund, 2011.11.09 11:55)

Tisztelt Mindenki!
Terveztem,hogy jövőre visszatérek az Ikervári egyesülethez.
Előreláthatólag cirka 32.500 Ft-ba fog ez kerülni.Röhej,hal meg a Marson,legalábbis az elmúlt év tapasztalatai alapján!
Leszámítva azt a sok-sok keszeget,amik azért viszonylag élvezhető időtöltést biztosítottak.
Jó fogást!

Augusztus 20 Kupa

(Farkas Péter, 2011.08.20 08:28)

Kedves Horgásztárswk!
Hát ez van: Augusztus 20, szombat, gyönyörű idő, ki tudja meddig még...
Eezen a napon a sok program mellettt volt még egy, évtizedeken keresztül nekünk ikervári horgászoknak, A HORGÁSZVERSEN. Nem véletlenül írom csupa nagybetűvel, hiszen ez a mai napig az Ikervári Horgász Egyesület hivatalos, alapszabályba fektetett egyesületi versenye. Sajnos a mostani vezetés számára úgy látszik ez egyáltalán nem fontos, sőt nehezükre esik a megrendezése, mert amióta az új vezetés felállt, még nem sikerült egyszer sem. Most ismét a rossz anyagi körülményekre hivatkozva fújták le. ( Nem tuidom mire fel, hiszen legjobb tudomásom szerint a volt pénztáros az egyesületre kirótt kártérítés ez évi össegét már csaknem teljes egészében befizette az egyesületi pénztárba!) Ha a nehéz anyagi helyzet ennek ellenére fennáll akkor el kell gondolkodni azon, hogy mi az oka, és hogy vajon jövőre tud-e két versenyt rendezni az egyesület, vagy meg kell válni az egyiktől. Minden esetre ez az akarom, de mégsem akarom, az utolsó pillanatban lefújom játék senkinek sem jó, és a kapkodás, az átgondolatlan vezetés benyomását kelti.
Szeretnék hinni abban, hogy nem arröl van szö, hogy szándékosan le akarják cserélni azt a horgászversenyt, amely évtizedek óta szent és sérthetetlen volt sok horgásztársunk számára, szeretnék hinni a vezetőség jó szándékában, hogy nem akarnak lerombolni egy sok évtizedes hagyományt. És szeretnék hinni abban, hogy a jövőben jobban átgondolt gazdálkodással elkerülik azt a kényes helyzetet, hogy megint nehéz anyagi helyzetre kelljen hivatkozni valamivel kapcsolatban, hiszen ilyen még soha sem volt ebben az egyesületben. Korábban is voltak rossz évek, alacsony taglétszám, mindig is volt befizetni való bőven, de mindig volt megoldás. Csak okosan kell csinálni, arra kell költeni, és csak annyit amire, és amennyit muszáj! -Szerintem...
Mi a véleményetek? Irjátok le ide, beszéljük át!
Üdv mindenkinek

A versnyről

(Farkas péter, 2011.06.10 18:37)

Szerencsés választás volt a Csecsér a vezetőség részéről. Ha a Műcsatornán horgásznánk ezűttal is megtréfált volna bennünket a sáros vizével, leshetnénk egész délelőtt a rezdüléstelen cájgot, és legfeljebb mocsári ürümürüt foghatnánk. Amúgy jó versenyzést mindenkinek aki bejut valahogy az összefolyásig. Szerintem aki nem Sárvár felől jön, annak valóságos kalandtúrában lesz része amíg beverekszi magát a helyszíbre, olyan utat csináltak nekünk folyókavicsból! Azt hiszem megint érvényesült a szar munkát sok pénzböl elv, hogy arról a minősíthetetlen vandál tarolásról már ne is beszéljek amit a szomszédos fás-bokros területen elkövettek.
Na már megint sikerült kimorgolódni magamat...

9600 Sárvár

(Biró Gábor, 2011.06.09 21:50)

Tisztelt tagtársak érdeklödnék hogy lessz e valami verseny a közel jövöben,szeretnék már részt venni egy normális versenyen igaz én még csak ebben az évben kerültem be az ikervári tagságba!Ha valaki tud(ja)vagy hall,versenyröl kérem szépen irja már ki ide hogy pontosan mikor is lessz elöre is köszönöm

versenyek

(ÉN Ifi vagyok, 2011.04.14 18:40)

SZÉP estét és jónapot kívánok minden kedves olvasónak én is Elszomorítonak tartom hogy nem lehet egy jó halas izgalmas versenyt lebonyolítani és azt is felháborítónak tartom hogy a sok tó közül(holt ág) nem lehet horgászni,legalább annyit kellene kiharcolni hogy lehessen rajt horgászni.Mondjuk az is hülyeség hogy nincs hal a csatornában mert igenis van,és az is hogy 3 ifjusági valamint gyermek horgász vesz részt a versenyünkön........

Vélemény:nem muszály pontyot tenni a csatornába jó lenne bele a dunai keszeg legalább fognak valamit a horgászok.Személy szerint 10-ből 7 szer úgy mentem haza hogy csak egy kapásom sem volt:

Üdv

Ikervár Rába u. 27/b

(Farkas Péter, 2010.11.26 09:38)

Kegves horgásztársaim!
Csodálkozva veszem tudomásul,hogy mennyire nagy a hallgatás az egyesületünknél az elmúlt időszakban kipattant szégyenletes botránnyal kapcsolatban. Vagy talán nem is nagyon kellene csodálkoznom?! Hiszen ez a mentalitás jellemző sajnos az egész horgásztársadalomra. A passzívitás, a sumákolás a "valaki majd megoldja helyettem, én csk horgászni akarok" hozzáálás, amely egyébként meggyőződésem szerint nem kis mértékben járult hozzá, hogy ez a szégyenteljes eset megtörténhetett.
Nem normális dolog az, hogy egy ilyen bizalmi pozícióra, de bármely egyesületi vezetői pozícióra lasszóval kelljen fogni az embereket!
Tisztelt Horgásztársak! Vegyük már végre tudomásul, hogy az egyesület a miénk, nem valami állami, vagy tudom is én miféle misztikus szervezet, pláne nem egy szolgáltató. Senki nem rázhatja le magáról a felelősséget, az egyesületünk úgy fog működni, ahogyan mi működtetjük, és nem elég csak fennhangon "osztani az észt", le kell tenni végre a garast mindenkinek. Részt kell venni a közgyűlésen, felelősen meg kell választani az arra rátermett, aktív egyesületi tisztségviselőket, támogatni kell őket a munkájukban amit az Ö n ö k érdekében i n g y e n végeznek, részt kell venni a rendezvényeken, hogy ne veszítsék el a kedvüket az érdektelenség miatt, és ha igy lesz, akkor, és csakis akkor lesz jól működő életképes egyesületünk.
Kérek mindenkit, hogy a fent leírtak szellemében, felkészülten, jó szándékkal, minél nagyobb létszámban vegyenek részt a nov. 28-i közgyűlésen!

a versenyről

(K.L., 2010.05.25 23:15)

Teljes mértékben egyetértek az előbbi hozzászólással, igen elszomorító volt ez a verseny-eredmény. Itt van előttem a statisztika, a 40 horgász (37 felnőtt +3 gyerek)0.94 kg halat fogott, azaz, még az egy kilogrammot sem érte el az összteljesítmény. Sőt, a fogott halak fajtabeli eloszlása is döbbenetes, hiszen 1 domolykó, 5 márna, kb 4 küsz, és néhány fenékjáró küllő a teljes fogás. Ponty, keszeg, harcsa, kárász nem volt a zsákmányok között.
A fentiek ellenére elgondolkodtató, hogy mégis miért ül annyi horgász a parton nap mint nap. Ha nem fognának máshová mennének, vagy értelmesebb dolgot művelnének. Hallottam, hogy volt aki az idén már 18 amurt fogott a csatornán, nem is kicsiket, sokan meg eladásra fogják a nagy pontyokat. A tilalom alatt pontyozókat nem is említem...amennyire anyagiasak nem ülnének feleslegesen ha nem fognának.
A fentebb leírt kudarcot sok mindenre lehet fogni, (időjárás, holdciklus, vízingadozás, ivási időszak) de tény az is, hogy kevés a hal. Annyit próbálunk tenni, hogy ezt jelezzük a Szövetség felé, és az egyesületi pénzből is maximálisan telepítünk. A következő versenyt lehet, hogy nem a csatornai versenypályára szervezzük - persze ez nem megoldás.
K.L.

....

(N.n., 2010.05.25 06:38)

hát elszomorító az eredmény a horgászversenyről.... Talán néhány telepítéssel méltóságteljesebbé lehetne tenni egy - egy ilyen eseményt. Nem beszélve a hétköznapi horgászatokról. Tisztelt Csécs úr!!! Mi is ugyanannyi összegért vásároljuk az engedélyt, akár csak mások. Talán felénk is lehetne hajítani pár pontyot-keszeg félét!